Alle grote en bijzondere marathons in Europa

Het ultieme doel voor veel hardlopers is het lopen van een marathon. Dat kan dichtbij huis in Nederland, maar ook iets verder weg. Ik zet alle grote en bijzondere hele (en halve) marathons in Europa voor je op een rij.

Hardlopen is niet alleen een goede manier om je eigen grenzen te verleggen, maar ook om grenzen over te steken. Door heel Europa worden er wedstrijden georganiseerd. Van Griekenland en België tot en met Roemenië en Zwitserland. Kleine marathons met nog geen duizend deelnemers tot meer dan 50.000 deelnemers. Marathons zijn er in alle soorten en maten en er is keuze genoeg.

Overzicht marathons in Europa

Marathons in Europa You-Run

Overzicht halve marathons in Europa

Is een hele marathon nog iets te veel van het goede dan kun je natuurlijk ook kiezen voor de helft van de afstand, een halve marathon. Hieronder een overzicht van grote en bijzondere halve marathons in Europa. Met bovenaan mijn eigen favoriet de CPC run in Den Haag!

Halve marathons in Europa You-Run

Marathon van Milaan

De foto bovenaan is gemaakt tijdens mijn eigen marathon debuut in Milaan. Die ik voorjaar 2018 liep in voorbereiding op een snelle race in oktober in Amsterdam. Milaan is een goed georganiseerde marathon op een aantrekkelijk parcours in dezelfde periode gehouden als de marathon van Rotterdam.

In april 2019 liep ik mijn derde marathon in Dusseldorf.

Bron van deze informatie

De gegevens in de infographic zijn overgenomen van de officiële sites van de marathons en halve marathons en via bronnen die in de infographic zelf worden vermeld. De oorspronkelijke prijzen zijn omgerekend naar euro’s en kunnen daarom variëren, afhankelijk van de wisselkoers. Sommige marathons hebben elk jaar verschillende startdatums, om het consistent te maken, is de maand van de volgende race gekozen. Als er geen datum is ingesteld voor de komende marathon, wordt de maand genoemd waarin de marathon de voorbijgaande jaren is geweest. Deze infographics zijn gemaakt door www.shopalike.nl