Wij hebben een missie!

Moniek en Jeroen trainen allebei in de MiLa-groep van HAAG Atletiek en spreken in een column voor het clubblad Haagse Bluf over hun gezamenlijke passie. Dit keer over de doelen voor dit najaar.

Ha Jeroen, weet je nog dat we in april in Giethoorn zaten te genieten van de NN Mission Marathon in Enschede? We hadden eerst zelf een heerlijk ochtendloopje gedaan, om vervolgens de toppers te zien rennen. Voor mij was vooral het moment erg mooi dat Jill Holterman juichend over de finish kwam, omdat ze de olympische limiet had gehaald. Ik kreeg zoveel marathonkriebels. Kort geleden heb ik me ingeschreven voor de Amsterdam Marathon. We weten nog niet zeker wat er door kan gaan, maar het voelt heerlijk om weer op weg te zijn! En jij, heb jij ook weer een missie?

Van Giethoorn herinner ik me vooral nog de 25km-training. We volgden jouw schema, maar ik was na afloop bekaf. Een duidelijk teken dat er werk aan de winkel is voor mijn marathon missie: Rotterdam! Al anderhalf jaar sta ik hiervoor ingeschreven en ik ben ervan overtuigd dat het komende oktober eindelijk doorgaat. Na maanden van nauwelijks trainen is het daarom nu zaak om rustig op te bouwen en de trainingsomvang en snelheid beetje bij beetje op te voeren. Wanneer is jouw missie geslaagd?

Het ultieme doel

Ik blijf het spannend vinden om mijn ultieme doel uit te spreken. Maar het kan alleen lukken als ik er ook werkelijk zelf in geloof. Dus: mijn missie is geslaagd als ik onder de drie uur loop! De komende tijd probeer ik nog wat antwoorden te vinden op vragen als: wat is voor mij de optimale trainingsbelasting, hoeveel kan en moet ik drinken en hoe voorkom ik kramp. Maar ik wil vooral genieten van alle trainingen. Rennen is een cadeautje en als ik vrolijk en ontspannen ben, loop ik ook beter. En jij? Wat wil jij graag bereiken?

Nu vind ik het vooral erg leuk om te merken hoe het oude hardloopgevoel langzaam terugkomt. Het is helder dat ik nog ver verwijderd ben van m’n topvorm, maar Rotterdam is gelukkig ook nog ver. Mijn doel is: genieten van de voorbereiding en mezelf niet meer over de kop lopen. En als alles goed gaat, is een tijd onder de 2.36, en daarmee een pr, de kers op de taart!

Eén gedachte over “Wij hebben een missie!

  • 22 juni 2021 om 19:35
    Permalink

    Leuk om te lezen, hoe goed jullie weer bezig zijn!
    Succes verder met de
    voorbereidingen.

Reacties zijn gesloten.