Over strava-stilte en hardlooppauze

Moniek en Jeroen trainen allebei in de MiLa-groep van HAAG Atletiek en bespreken in hun column voor het clubblad Haagse Bluf de randzaken van hardlopen. Dit keer gaat het over even niet of iets minder hardlopen.

Moniek! De deadline van onze column is zo ongeveer nu. Ik moet bekennen dat ik er helemaal niet meer aan heb gedacht. Het zal wel komen door m’n hardlooppauze. Heb jij daar ervaring mee?

Ha Jeroen! Nou, ik heb wel eens – door een blessure – een heel lange hardlooppauze gehad. In het begin baalde ik natuurlijk, maar het gaf me ook ruimte om andere dingen te doen en te leren. Toen heb ik leren zwemmen. Daar ben ik nog altijd heel blij mee. Waarom heb jij een hardlooppauze?

Onbewust mis ik het heel erg

In het kort: verven en verhuizen. Na een tijdje huizenhoppen kreeg ik vorige week de sleutel van m’n nieuwe eigen huis. Daarna druk bezig geweest met klussen en verven (met veel hulp) en het regelen van een nieuwe inrichting. Deze column schrijf ik op de eerste avond in het nieuwe huis. Het is nog niet helemaal klaar, maar je kunt er maar alvast inzitten. Hopelijk heb ik binnenkort weer tijd om te lopen. Onbewust mis ik het heel erg, opeens zie ik overal mensen hardlopen!

Je nieuwe, eigen huis, gefeliciteerd! Uit ervaring weet ik dat dat een mooi en leerzaam ‘project’ kan zijn. Niet alleen wat betreft klussen, maar ook op persoonlijk vlak: volledig zelf keuzes maken, op basis van hoe jij bent en wat bij jou past. Even een filosofisch intermezzo. 😉 Wat goed dat je het hardlopen mist! Ken je dat nummer van Claudia de Breij, ‘Ik mis je zo graag’? Ik denk dat af en toe een hardlooppauze heel gezond is. Ik heb daarna meestal extra veel zin om weer te gaan rennen, ik ben me dan weer meer bewust van hoe leuk en fijn het is.

Leuk hoor, volledig zelf keuzes maken. Maar het zijn er wel veel. Zal ik deze muur blauw verven? Of toch maar groen of grijs? Uiteindelijk is bijna alles wit geworden. Lekker rustgevend en scheelt een hoop nadenken. Heb ik snel weer ruimte om m’n Strava-stilte te doorbreken!

Zodat dit wonder nooit went

Klinkt alsof jij heel duidelijk weet wat voor jou echt belangrijk is, in ieder geval niet de kleur van de muren. Of zou het helpen als verven een Strava-activiteit zou zijn? Hoe dan ook, af en toe een (korte of langere) hardlooppauze kan ik iedereen aanraden. Zodat dit wonder nooit went.

Eén gedachte over “Over strava-stilte en hardlooppauze

  • 17 december 2020 om 21:57
    Permalink

    Leuk stukje

Reacties zijn gesloten.