NK 10 km – Brons in Schoorl!

In Schoorl was het weer vandaag niet best, maar het NK 10 km liep prima. Acht minuten na de mannen senioren was de start van de master categorieën. Er stonden zo’n vijf op papier snellere lopers in mijn leeftijdsgroep op de startlijst. Ik moest dus behoorlijk boven mezelf uitstijgen om op het podium te komen.

Daarom besloot ik bij de start direct met de kopgroep mee te gaan en me niet door het (hoge) tempo te laten afschrikken. Dat pakte goed uit. Tussen km 1 en 2 kwamen we met z’n vieren los te lopen van de rest van het veld. Een van de vier liep in de categorie M40 en telde voor mijn klassement niet mee. Met nog 8 km te gaan liep ik dus virtueel op het podium.

Het weer begon een rol te spelen

Halverwege bij 5 km (16:19) werd er in de groep versneld en moest ik afhaken. Ik liep alleen in m’n eigen tempo door en moest er voor zorgen niet ingehaald te worden. Het weer begon nu een rol te spelen. Beetje wind tegen, nat en het werd toch wel koud. Maar het tempo bleef goed en ik wist dat er bij km 8 een groep supporters stond te wachten! Zij zorgden voor de laatste prikkel om nog maar eens aan te zetten en ook de slotkilometers goed door te lopen.

In 33:13 kwam ik over de finish en wist ik dat de bronzen plak binnen was! Erg blij met deze plek dat motiveert om hard door te trainen voor het NK halve marathon bij de CPC!