NK halve marathon – een Haags feestje

Al twee dagen een beetje gespannen want de CPC – de Haagse wedstrijd van het jaar kwam er aan. Dit keer met een extraatje: het NK halve marathon. Voelde me heel de week best goed en had vrijdag bij de fysio de laatste kleine pijntjes laten wegmasseren. Eigenlijk geen excuus om gewoon goed te presteren. En geen excuus, ja dan wordt je dus wel beetje zenuwachtig.

Op aanraden van m’n trainer Dick Lam had ik me voorgenomen niet te snel te starten en krachten te sparen voor tweede helft van de wedstrijd. Goed plan, maar volledig mislukt! Op het 5 km stond Dick langs de kant, naast de klok die 16:27 aangaf. Iets voor op schema zeg maar.

Ik liep in een groep van zo’n 10 man en we hielden elkaar goed scherp en op tempo. 10 km doorkomst was in 33:25. Tussen 10 en 15 nam er niemand in de groep echt initiatief en zakte het tempo wat terug. Toen zelf de kop gepakt en de vaart terug gebracht. Op 15 km doorkomst in 50:26 (6 sec boven PR) en daarna draaiden we de boulevard op. Daar kon ik gelukkig de rug van een medeloper op zoeken en enige beschutting vinden tegen de wind, regen en ook nog hagel. Bij het Kurhaus liepen we van de kust af richting centrum en vloog het tempo omhoog.

Via Madurodam naar Malieveld

Ik merkte dat de hagelbui m’n kuiten geen goed gedaan had en had moeite om bij te blijven. Via de rotonde bij Madurodam de Raamweg op en dan zie je het Malieveld alweer liggen. De laatste twee km moesten echt op karakter en dan duurt dat laatste lange rechte stuk eindeloos. Gelukkig bij de bocht aangekomen en dan nog even door tot de finish. 1:11:17, een dik PR en precies genoeg voor NK brons bij de mannen 35!

Met veel dank aan de familie en heel veel HAAG supporters langs de kant. Al die aanmoedigingen geven echt vleugels!!

Volgende week: NK Cross!

Met dank aan Rogier Klappe voor de foto.