Kris kras door Den Hoorn bij de Dios Lenteloop

Niet eerder liep ik een wedstrijd in Den Hoorn. Na de Dios Lenteloop vandaag heb ik het gevoel het hele dorp gezien te hebben.

Het Agium Runcircuit leidt de lopers langs verschillende kleine plaatsen in de regio. Vandaag was Den Hoorn aan de beurt. Op het plein was een tent opgebouwd en de bar ingericht, maar voordat het jaarlijkse dorpsfeest kon losbarsten moest er eerst gelopen worden!

Concurrentie

Bij de start was ik goed weg en nam al snel de leiding. Een klein stukje door het dorp en dan een wat langer recht stuk langs het water met wind mee. Dit was fijn lopen en de eerste kilometer ging in een prima tempo. Vlak achter me hoorde ik een loper volgen verder leek er weinig concurrentie te zijn vandaag.

Na die eerste kilometer begon het geslinger door Den Hoorn. Veel bochten, smalle paden, stoep op, stoep af. Af en toe een fietser of wandelaar ontwijken. Saai was het niet onderweg en de voorfietser loodste me keurig over het parcours. Halverwege de wedstrijd was het geluid van m’n directe achtervolger verdwenen en had ik een comfortabele voorsprong.

Armen in de lucht

20170603 Dios Lenteloop finishDe zon deed vandaag goed z’n best, toch had ik niet zo’n last van de warmte. Het was vooral de wind tegen die ervoor zorgde dat m’n tempo wat zakte. Nog een kilometer te gaan. Nog een paar bochten door een woonwijk en opeens was daar de finish in zicht. Klein eindsprintje en met m’n armen in de lucht kwam ik over de streep.

Overwinning binnen en goed gescoord voor het klassement van het Runcircuit!

Uitslagen Dios Lenteloop

De complete uitslag van de 5 km en de 10 km Dios Lenteloop 2017.

 

Eén gedachte over “Kris kras door Den Hoorn bij de Dios Lenteloop

  • 4 juni 2017 om 01:44
    Permalink

    Je trainen van afgelopen week niet voor niets geweest? Gefeliciteerd!

Reacties zijn gesloten.