Eeuwige tweede bij de Rijk Zwaan Loop in ’s-Gravenzande

De Rijk Zwaan Loop in ’s-Gravenzande heb ik al vaak gelopen, maar nog nooit gewonnen. Dit jaar moet daar verandering in komen.

Omdat Ik er 25 jaar heb gewoond voelt lopen in ’s-Gravenzande als een soort thuiswedstrijd. Ondanks dat ‘thuisvoordeel’ is het me nog niet gelukt om er een hardloopwedstrijd te winnen. De laatste drie keer dat ik mee deed werd ik steeds tweede. Vandaag is m’n doel dus duidelijk; lopen voor de winst!

Rode tenues

Ik ben goed hersteld na de Vredesloop van afgelopen zondag en ga met goede moed naar de wedstrijd toe. Bij de start van de 5 km word al snel duidelijk dat de concurrentie vandaag van atletiekvereniging Olympus ’70 komt. Vier snelle mannen in hun rode tenues staan vooraan de streep opgesteld. Ik wurm me ertussen en wacht op het startschot.

Dat schot komt eerder dan verwacht. Opeens een knal en de lopers om me heen stuiven er vandoor. Ik moet gelijk versnellen om toch vooraan te komen.

Strijd

Na een kilometer lopen we in een groepje van vier waarbij Sjoerd van Marrewijk en ik de kop afwisselen. Ik heb al vaak wedstrijden met Sjoerd gelopen en dat zorgt bijna altijd voor strijd. Ook vandaag is hij niet van plan om de winst cadeau te doen.

Na het keerpunt halverwege krijgen we de wind in de rug en komt de wedstrijd echt op gang. Ik weet dat Sjoerd een snelle eindsprint heeft en probeer daarom een paar keer bij hem weg te komen. Zonder succes. Bij het ingaan van de laatste kilometer zijn de twee andere atleten uit de kopgroep gelost en lopen wij zij aan zij terug richting het centrum waar de finish is.

De laatste bocht

Het tempo gaat steeds verder omhoog en wanneer ik denk een gaatje te kunnen slaan volgt Sjoerd onverzettelijk. Met minder dan 500 meter tot de finish komen we bij de laatste bocht. Ik loop een beetje een onhandige route en hij draait als eerste de lange rechte weg richting de eindstreep op. Nu weet ik dat het is gebeurd.

Sjoerd zet zijn sprint in en pakt zo een paar meter voorsprong. Ik versnel ook maar kom niet aan zijn tempo. Met drie seconden achterstand ga ik in 15:49 over de streep. Weer tweede!

Agium Runcircuit

Een andere strijd die ik niet eerder had gewonnen is het 5 km eindklassement van het Agium Runcircuit. Ook daarin heb ik al vaker op het podium gestaan, maar nog nooit op de hoogste plek. Ondanks m’n tweede plaats vandaag ben ik over alle wedstrijden van het circuit wel de snelste en mag ik die hoofdprijs mee naar huis nemen!

Uitslagen Rijk Zwaan Loop ‘Westlands Mooiste’ 2017

Bekijk hier alle uitslagen van de Rijk Zwaan Loop 2017.

Uitslagen Agium Runcircuit 2017

Bekijk hier de einduitslag van het Agium Runcircuit 2017 zodra deze gepubliceerd is.

Grote foto door Bas van Binnendijk

Eén gedachte over “Eeuwige tweede bij de Rijk Zwaan Loop in ’s-Gravenzande

  • 2 oktober 2017 om 11:45
    Permalink

    Het Joop Zoetemelk gevoel.
    Maar uiteindelijk lukte het hem toch!
    Dus volhouden maar, misschien in 2018.

Reacties zijn gesloten.