Versla je hardloop herfstdip met deze 5 tips

Het is later licht en wordt eerder donker. Het lijkt wel alsof het iedere dag regent en de temperatuur neemt af. Het begin van de herfst is voor veel hardlopers een lastige periode. Met deze vijf tips help ik je je herfstdip te verslaan!

1. Spreek af met een loopmaatje of groep

De verleiding om bij slecht weer lekker op de bank te gaan zitten is groot. Door met iemand af te spreken om samen te gaan lopen bied je hier makkelijker weerstand aan. Dus plan een training in met je loopmaatje of wordt lid van een hardloopvereniging. Train ook op vaste momenten, zodat hardlopen onderdeel van je weekritme wordt.

2. Zoek een nieuwe route

Nu het ’s avonds vroeg donker is ontkom je er niet aan om in het donker te gaan hardlopen. Je favoriete pad door het bos is in het donker niet aan te raden. Ga op zoek naar een nieuwe, goed verlichte hardlooproute. Een verlicht fietspad door de polder of zoals bij ons in Den Haag over de boulevard van Scheveningen.

3. Geniet extra van het weekend

Doordeweeks overdag trainen lukt veel hardlopers vanwege werk niet. Maar in het weekend heb je misschien wel tijd om met daglicht te gaan lopen. Ga dan juist naar het bos, de duinen of het strand en geniet extra van je looproute door de natuur.

4. Koop een nieuwe outfit

Nieuwe kleren motiveren je om toch naar buiten te gaan en te gaan lopen. Ruil je korte broek en singlet in voor comfortabele kleding die je warm en droog houdt en waar je in het donker ook goed zichtbaar bent.

5. Let op je gezondheid

In deze periode worden veel mensen verkouden of krijgen last van een griepje. Let goed op je gezondheid en zorg dat je voldoende vitamines binnen krijgt. En wanneer je je echt niet goed voelt, pas dan je trainingsschema aan. Liever een training uit voorzorg overslaan dan langere tijd uitgeschakeld te zijn.

Hoe versla jij je herfstdip?

Hoe versla jij je herfstdip? Deel jouw tip in een reactie hieronder.