Doel bereikt in Delft

Best gek om aan een wedstrijd te beginnen met als doel tweede worden. Maar vandaag bij de 5 km van de Golden Ten in Delft was dat het hoogst haalbare. Toploper Mike Teekens had z’n zinnen gezet op het parcoursrecord, focus op de plek achter hem dus. Van te voren de startlijst ingezien en een tijd onder de 16 minuten zou daarvoor genoeg moeten zijn. Met mijn PR op de weg van 15:55 werd die tijd verbeteren een mooi tweede doel. 

Door het centrum van Delft

Concentratie bij de start, helemaal vooraan en goed weg. De wedstrijd slingert zich eerst door het centrum van Delft. Smalle straten, klinkers en scherpe bochten. Voor m’n gevoel ging het helemaal niet zo snel. Favoriet Mike liep steeds iets verder bij me weg. Tristan Valkenburg zat in m’n rug en daarachter een gat naar de rest van het veld. Tussentijd bij de eerste km: 3:02. Helemaal niet langzaam dus! Mike liep gewoon heel hard.

Nu nog dat PR

Tweede km ging in 3:07 en Tristan haakte af. Daarna twee wat langzamere km’s van 3:14, maar een flink verschil met nummer 3. De tweede plek was dus wel binnen, nu nog dat PR. De laatste km wat gas erbij, brug over, lang recht stuk over de klinkers richting de markt. Daar voortgestuwd door heel veel toeschouwers nog twee bochten en dan door de finish. Als tweede in 15:47!! Doelen behaald en zeer tevreden.

 

Foto: Jeroen Tibbe