Met HAAG Atletiek Europa in

Een paar maanden geleden werd ik gevraagd om met HAAG Atletiek mee te doen aan het EK voor clubteams in Leiria (Portugal). Ik zou zelfs als polsstokhoogspringer of kogelstoter nog mee willen gaan en zei gretig ja. Gelukkig was de vacante positie de 3000 meter en mocht ik gewoon een stuk hard lopen.

Dit weekend was het zover. Met zo’n 25 man vertrokken we van Schiphol naar Lissabon. ’s Avonds nog even los lopen in het stadion, eten en weer terug naar het hotel om op tijd naar bed te gaan. Omdat ik pas om 16:30 uur hoef te te lopen, meld ik me zaterdag rond de lunch in het stadion. Ik kijk bij het speerwerpen en het hoogspringen. Zie nog net de 1.500 meter en ga me dan voorbereiden op mijn eigen race.

Het startschot

Inlopen rond het stadion, omkleden, nog een stukje op spikes lopen, overleg met wedstrijdcoach Pim en door naar de call room. In stilte wachten met de andere negen atleten voor we de baan op mogen. Zoals het hoort bij een internationaal toernooi worden we één voor één voorgesteld aan het publiek (bestaande uit vooral atleten en begeleiders) en dan klinkt het startschot.

Plakker in m’n rug

De wedstrijd loopt zoals verwacht. Een paar rappe mannen gaan er direct vandoor, gevolgd door een klein peloton en net daarachter loop ik met iemand in m’n rug en twee achtervolgers op afstand. Opening net onder het schema van 72 seconden per 400 m en vanaf ronde 3 op of net boven schema. De plakker in m’n rug weet van geen wijken en na 6 ronden comfortabel uit de wind te hebben gelopen gaat hij mij 600 meter voor het einde voorbij. Die versnelling kan ik net niet volgen dus ik loop nu achtste.

20160528 EKClubs Leiria

Elke positie levert een punt op

Gelukkig is een Tjechische loper voor me te snel van start gegaan. Ik loop langzaam op hem in en ga er voorbij. Op de laatste 100 m probeert hij me weer in te halen, maar dat gaat me niet gebeuren. Elke positie levert een punt op dus ik sprint naar de finish en eindig voor hem, als zevende (4 punten!) en loop een PR van 9:03.

Linkerrijtje

Met het team worden we uiteindelijk vijfde in de eindstand en staan we keurig in het linkerrijtje. Een mooi resultaat bij dit Haagse debuut in de Europacup en dat smaakt naar meer. Komende zaterdag gaat het team weer voor het Nederlands kampioenschap. Helaas zonder vacature op de 3.000 meter, maar ik hoop van harte dat de titel weer mee naar Den Haag gaat!

Volgende doel

Mijn volgende doel is het NK Masters op 12 juni. En de afstand? Gewoon ouderwets 25 rondjes oftewel 10.000 m. Benieuwd of dat nog lukt 🙂

Bekijk alle uitslagen van het EK clubteams 2016.

 

Eén gedachte over “Met HAAG Atletiek Europa in

  • 30 mei 2016 om 09:06
    Permalink

    Gefeliciteerd met dit mooie resultaat voor heel het team!
    Leuk verslag !

Reacties zijn gesloten.