Drie afstanden op één dag – verslag van de Mastercompetitie

Door afzeggingen en blessures staan we bij de Mastercompetitie in Zeist met een dun bezette mannenploeg aan de start. Daarom mag ik vandaag voor HAAG Atletiek op drie onderdelen in actie komen.

Debuut op de 800 meter

Ik begin de dag met mijn debuut op de 800 meter en mik op een tijd van 2.10. Twee rondes van 65” klinkt snel, maar lijkt in theorie haalbaar. Met twee man sta ik in baan twee. Niet ideaal, maar volgens ploegleider Michel ‘moet je je soms gewoon breed maken’. Dus ik ga voor m’n baangenoot staan en neem even alle ruimte in. De eerst bocht gaat goed en na 200 meter loop ik op positie drie. Op gevoel probeer ik het tempo hoog te houden. Doorkomst na de eerste ronde: 64 seconden. Een hele seconde onder schema!

Aan het begin van de tweede ronde gaat het iets langzamer, maar ik ga niet stuk. Vlak voor de laatste bocht word ik ingehaald en ik haak aan bij de man die me voorbij gaat. Dit is lekker. Hij is een goede gangmaker en ik kom nu op stoom. Bij het uitgaan van de bocht en met nog 100 meter te gaan zet ik vol aan. Ik sprint twee man voorbij en haal zelfs bijna de koploper nog in. Eindtijd: 2.08!

5000 meter

Een kleine twee uur later sta ik weer aan de startstreep opgesteld. Dit keer geen twee maar 12 ½ ronden! De zon doet hard z’n best en het is behoorlijk warm op de atletiekbaan. Net onder de 16 minuten lijkt me een goede tijd voor vandaag. De eerste km loop ik nog onder het schema, maar daarna gaat het steeds een beetje langzamer.

Net als bij de wedstrijd van vorige week lukt het me niet om het tempo goed te houden. En waar ik me bij de 800 sterk voelde en het leuk vond om te racen, vind ik er nu niet zo veel meer aan. Ik loop de 5000 meter uit in 16:14. Genoeg punten gescoord voor het team, maar helemaal niet tevreden.

20180610 Mastercompetitie Zeist Estafette You-Run
In actie bij de estafette.

De Zweedse estafette

Maar niet te lang gesomberd. 45 minuten later staat het toetje van de dag op het programma. De Zweedse estafette! Vier lopers leggen achtereenvolgens 400, 300, 200 en 100 meter af. Onze ploeg is wat gehavend, maar hebben net genoeg lopers voor een team en gaan ons best doen. Ik loop de 300 meter en neem als het eerste het stokje over.

Onze startloper Gurmukh doet het erg goed en komt als eerste in de serie aan bij het wisselpunt. De wissel gaat goed en ik vertrek. De estafettestok doet wonderen! Waar ik me net nog sloom en stijf voelde, kan ik nu 300 meter vol doorhalen en behoud onze koppositie. Teamgenoot Cor staat klaar en in volle vaart neemt hij de stok over. Wow dit voelde goed!

Naar de finale

Met een mooi debuut op de 800 en een goed gevoel over de estafette ga ik terug naar Den Haag. De 5000 was helaas niet wat het moest zijn, maar dat is stof tot nadenken voor later.

Als team scoorden we ondanks het ontbreken van enkele vaste waarden vandaag gewoon goed. Absolute uitschieter was kogelstoter Erik en ook op de andere onderdelen werden genoeg punten verzameld. In Zeist eindigden we op een keurige derde plek waarmee we ons over twee competitierondes gemakkelijk plaatsen voor de landelijke finale in september.

 

Uitslagen Mastercompetitie Zeist

Bekijk alle uitslagen van de tweede ronde Mastercompetitie in Zeist.