Twee keer zilver bij het NK Cross 2017

Het NK Cross is de enige crosswedstrijd die ik deze winter loop. Zonder enige verwachting ging ik er heen. Met twee zilveren medailles kwam ik terug!

Soms snap ik m’n eigen lichaam niet. Donderdag was ik een beetje verkouden. Vrijdag hele dag gewerkt. ’s Avonds thuis voelde ik me echt niet zo goed. Hoofd vol snot, keelpijn en spierpijn. De wedstrijdvoorbereiding maar overgeslagen, extra vitaminepillen en neusspray ingeslagen. Goed slapen en hopen op nachtelijk herstel.

Hartslag

Vanmorgen voelde ik me niet veel beter. Maar gevoel is maar een kant, eens kijken naar de cijfers. Geen koorts en hartslag in rust 41. Prima. Even 10 minuten loslopen, hartslag blijft normaal. Nou ja in de auto dan maar en samen met Paco op naar het Amsterdamse bos.

Op tijd aangekomen. Startnummer ophalen, parcours verkennen en inlopen. Ik twijfelde nog steeds. Moet ik wel starten? Over twee weken is het NK halve marathon en dat is het hoofddoel deze periode. Maar ja, ik was er nu toch en met HAAG Atletiek hadden we een goed team aan de start staan. Gewoon maar proberen, uitstappen kan altijd nog.

Vijftiende plek

De start bij een cross is een grote ontlading. Vaak begin je op een brede lijn en wordt het parcours steeds smaller. Iedereen is gebrand op een goede positie dus gaat het vanaf de eerste meters vol gas. Ik deed het dit keer rustiger aan en liep na de eerste km ongeveer op de vijftiende plek.

Top parcours

Maar de verschillen waren klein alleen nummer 1 en 2 liepen wat verder weg. Ik kon het bijna niet geloven, maar ik voelde me best goed. Een voor een haalde ik de lopers in. De heuvel in het parcours moesten we per ronde drie keer omhoog van verschillende kanten en de wedstrijd ging over twee ronden. Samen met de wisselende en vaak blubberige ondergrond vormde zich echt een top parcours voor het NK Cross!

Halverwege was ik al opgestoomd naar de vijfde positie. We liepen met drie leeftijdscategorieën in de serie en van de mannen 35 liep ik op de tweede plek! Maar eens zien of ik dit vast kan houden.

Door de blubber

Met nog maar één keer heuvel omhoog te gaan liep ik al op plek drie overall. Voor me liep nog een man uit de categorie 45. Door de blubber, bang om m’n spikes te verliezen, kwam ik steeds dichter in de buurt. De laatste keer heuvel op, over een bospad met grote boomwortels, haalde ik hem in. Eindelijk op de top van de heuvel en dan in volle vaart door het blubberige gras naar beneden.

Over de finish

Nog een paar honderd meter en daar was de start- en finisharena. Het laatste stuk was vlak met nat gras. Ik hoorde de nummer één finishen, maar had een gat met de nummer drie. Nog even aanzetten en als tweede overall over de finish!!

Nog een keer zilver

Voor het verenigingsklassement van het NK Cross telde de eerste drie lopers. Bram en Pim volgenden op één en een paar minuten en dat was genoeg voor de tweede plek! Ook Paco had goed gelopen en met z’n vieren stonden we op het podium om voor HAAG Atletiek nog een keer een zilveren medaille te ontvangen.

Les van de dag. Laat je niet misleiden door hoe je je voelt!

Ben wel benieuwd hoe het morgen met me gaat…

Uitslagen NK Cross 2017

Bekijk de complete uitslag van het NK Cross 2017.

2 gedachten over “Twee keer zilver bij het NK Cross 2017

  • 5 maart 2017 om 01:00
    Permalink

    gefeliciteerd Jeroen (en teamgenoten), zo zie je maar dat je zonder spanning en verwachtingen ook prima prestaties kan neerzetten. Soms valt het dan toch precies goed. Prima beslissing om toch te gaan

  • 5 maart 2017 om 01:00
    Permalink

    Jeroen, ik heb jou voor een wedstrijd nog nooit horen zeggen, ik voel me top fit, je moet toch ondertussen weten dat dit gewoon je wedstrijdgevoel is ??? Ik ben weer super trots op je, 2 zilveren medailles!

Reacties zijn gesloten.