De Venloop is een Limburgs loopfeest

In het centrum van Venlo staat het publiek drie rijen dik langs het parcours. Onder luid gejuich loop ik zo hard mogelijk naar de finish. Het was 21 km genieten van de sfeer bij de Venloop, helaas hadden m’n loopbenen er minder zin in vandaag.

In Venlo werd dit jaar het NK halve marathon georganiseerd. Een goede reden om voor het eerst mee te doen aan de Venloop. De organisatie was erg gastvrij voor de NK deelnemers. Gratis parkeren in een garage vlakbij de start, omkleden in een schooltje waar de koffie, thee en natuurlijk Limburgse vlaai na afloop klaar stonden.

DJ’s en fanfares

De start is in het centrum van Venlo. Daar staan veel mensen langs de kant aan te moedigen, maar ook verderop langs de route is het regelmatig feest. Hele straten zijn versierd met slingers en ballonnen en dj’s en fanfares wisselen elkaar af.

De zon schijnt voluit. Het is heerlijk weer om te lopen en om naar de wedstrijd te kijken. Buren staan gezellig met z’n allen voor de deur. Lekker biertje erbij en ondertussen de lopers toejuichen. Omdat m’n naam groot op m’n startnummer staat word ik ook persoonlijk aangemoedigd. Kom op Jeroen! Maar dan in het plat Limburgs.

En m’n wedstrijd? Tja die ging niet zo goed.

De voorbereiding was goed gegaan, de temperatuur was goed en er stond bijna geen wind. Een eindtijd van 1:12 of misschien wel 1:11 zou moeten kunnen. Ik ga gecontroleerd weg en laat me niet meeslepen door snelle starters. Tot aan km 5 loop ik het juiste tempo, maar dan gaan m’n kilometertijden steeds iets verder omhoog. Ik zit niet stuk, maar mis vandaag de energie om hard door te lopen.

Alleen het laatste stuk door de smalle straten van hartje Venlo lukt het me wel om te versnellen. Zoveel mensen langs de kant geeft vleugels. In 1:14:16 ga ik over de finish. Geen resultaat waar ik tevreden mee ben, maar toch was het een feest om hier te lopen.

 

Uitslagen Venloop 2018

Bekijk hier alle uitslagen van de Venloop 2018