Wanneer ben je te oud voor hardlopen?

Voor Haagse Bluf, het clubblad van HAAG Atletiek, schrijven Annemarie en Jeroen samen een column. In het maart nummer gaat het over ouder worden en Annemarie denkt aan overstappen naar wielrennen!

Ha broer, terwijl ik dit schrijf, zit ik ziek thuis. Daarbij heeft mijn frustratie over mijn knie die niet meewerkt, ook een hoogtepunt bereikt (ik denk dat ik ga wielrennen). Een heerlijk positief uitgangspunt voor een column dus! Betrap jij jezelf weleens op gedachten, met betrekking tot het hardlopen, als: ik word te oud, ik heb mijn piek gehad?

Nee, dat denk ik nooit. Waarom zou ik? Ik loop ‘pas’ acht jaar hard en moet m’n piek nog krijgen. Althans, dat vind ikzelf. Ik merk wel dat ik er steeds meer voor doe om een beetje goed te presteren. Train vaker, stap minder, let op wat ik eet. Maar ik denk dat jij eerder een blessuredip hebt dan dat je te oud bent. Is gaan wielrennen een serieuze gedachte?

Bleh, wat optimistisch allemaal! Als ik er serieus over nadenk, weet ik ook wel dat dit nog geen leeftijd is waarop je kunt zeggen dat je je beste tijd hebt gehad. Maar toch. Misschien heb ik een soort one-third-life-crisis gecombineerd met een blessuredip. Het zou wel helpen als ik weer topfit was. Aangezien dat met hardlopen dus niet lukt, lijkt wielrennen mij zeker een geschikt alternatief. Eén groot nadeel: HAAG heeft geen (officiële) wielertak en ik nog geen fiets ….

Ik ben gaan hardlopen tijdens mijn one-third-life-crisis, dus dat is helemaal geen gek moment voor een sportieve switch. Ga je lekker een voorjaar en zomer op de fiets zitten. Kan je knie herstellen en gebruik je daarna je enorme opgebouwde duurvermogen om te vlammen op de halve en hele marathon! En bij deze een oproep voor leden voor HAAG-wielrennen?

Oh! Je maakt me zowaar een beetje enthousiast! En daarmee los je gelijk nog een dilemma op. Want als ik mijn lidmaatschap bij HAAG opzeg, mag ik geen column meer met je schrijven!

Eén gedachte over “Wanneer ben je te oud voor hardlopen?

  • 27 maart 2019 om 08:52
    Permalink

    Hoi Annemarie en Jeroen,

    Wat is nu te oud, je bent pas te oud als je niet meer op je kleinkinderen kan passen?

Reacties zijn gesloten.