Nieuw doel, nieuwe aanpak!

Op dit blog was ik nogal stil, maar ik heb de afgelopen tijd gewoon getraind en m’n wedstrijdjes gelopen. Echt lekker ging dat niet. Er is altijd wel iets en over mijn tijden was ik ook niet bepaald tevreden. Tijd voor een nieuwe aanpak!

Allereerst heb ik de hulp van mijn ervaren trainer ingeschakeld. Ik heb mijn doel (daarover later meer) doorgegeven en aangegeven hoe vaak ik kan trainen. Hij heeft er gelukkig vertrouwen in en gaf me een overzichtelijk trainingsschema.

Gericht trainen

Ik ben zo iemand die zich precies aan een recept houdt bij het koken, dus die neiging heb ik ook met een persoonlijk trainingsschema! Dat wordt systematisch, in plaats van sporadisch, drie keer in de week trainen.

Gelukkig staan er geen duurlopen van 90 minuten meer op het programma. Wel een goede afwisseling van duur en snelheid. Gebaseerd op mijn gewenste snelheid in wedstrijden, staat het tempo voor tijdens de trainingen er ook bij. Ik merk dat ik meteen weer een stuk gemotiveerder ben.

Voeding en slaap

Behalve gerichter trainen, let ik de komende tijd ook meer op mijn voeding. Minder troep (suiker) en wat minder eetmomenten. Daarnaast probeer ik eerder naar bed te gaan om de acht uur slaap eens te halen. Het blijkt allebei nog lastiger dan gedacht. Kleine stapjes dan maar, in plaats van rigoureus aanpakken.

Nieuw doel

En waar moet dit alles toe gaan leiden? Het liefst naar een nieuw PR op de 5 km. Mijn oude tijd van 21.15 liep ik tijdens de Vredesloop in Den Haag van 2014. Dit jaar wil ik tijdens diezelfde loop een serieuze poging doen hier weer in de buurt van te komen. Of nog beter natuurlijk, mijn PR te verbeteren!

Afgelopen weekend liep ik eindelijk weer eens een 5 km wedstrijd onder de 22 minuten. Vanzelf ging dit zeker niet, maar twee weken daarvoor liep ik nog een minuut langzamer. Het is nog te vroeg om te denken dat dit komt door mijn nieuwe aanpak, maar het is in ieder geval een goed begin!

Eén gedachte over “Nieuw doel, nieuwe aanpak!

  • 17 augustus 2017 om 10:21
    Permalink

    Heldere aanpak. Het lijkt je werk wel.
    Altijd goed om een (realistisch) doel te stellen, zo werkt het bij de meesten van ons.
    Succes.

Reacties zijn gesloten.