Strijden om het podium en tomaten bij de Oranjeloop Kwintsheul

Ik twijfelde lang wat ik dit weekend zou doen. Op vrijdagmiddag moest ik in Rotterdam zijn voor m’n werk en op vrijdagavond in Amsterdam voor een feest van een collega. Om dan tussendoor aan de Oranjeloop Kwintsheul mee te doen lijkt niet ideaal.

Daarnaast heb ik vorig jaar goede ervaringen opgedaan bij de Bentwoudrun en die is komende zondag. Een aanlokkelijk alternatief. Maar ja in Kwintsheul zijn weer punten te verdienen voor het Agium Runcircuit. Uiteindelijk geeft de weersvoorspelling de doorslag. Met 18 graden voor vrijdag en 30 graden voor zondag is de keuze snel gemaakt. Op naar Kwintsheul!

Vooraan bij de start van de 5 km sta ik op een rij met Mike, Farid en Sjoerd. Met z’n vieren gaan we strijden om de drie podiumplekken. Als het startschot klinkt is Farid het snelste weg en hij voert het tempo gelijk op. Onder aanvoering van Sjoerd volgen Mike en ik op enige afstand.

Kat uit de boom kijken

Al snel lopen we weer samen in een groepje van vier. Voor m’n gevoel gaat het erg rustig en lijkt het alsof iedereen de kat uit de boom kijkt. Verderop zit er een scherpe bocht naar rechts in het parcours en van de vorige keren weet ik dat de weg daar een beetje naar beneden loopt. Het lijkt me een mooi moment om in actie te komen.

Ik versnel en wil op kop gaan lopen om als eerste door de bocht te kunnen gaan. Maar dat wordt niet zomaar toegelaten. Ik moet echt aanzetten, zo langzaam gaan we blijkbaar toch niet! Met een beetje wringen lukt het me om vooraan te komen. Na de bocht loop ik met grote passen naar beneden en hoop een gaatje te slaan. Maar zonder succes. Het is vandaag hard werken voor een goede positie.

Mike slaakt een strijdkreet uit

Iets verder vindt Farid het genoeg geweest. Hij zet aan en loopt ogenschijnlijk gemakkelijk bij ons weg. Bij de volgende bocht slaan we een lange rechte weg in. De wind staat hier tegen. Sjoerd heeft er zin in en zegt tegen Mike en mij ‘kom op we lopen er naar toe!’. Hij neemt de kop over en voert het tempo op. Dit komt best goed uit. Achter hem loop ik lekker uit de wind en daarachter volgt Mike.

Ik probeer van Sjoerd over te nemen, maar hij geeft niet af en ik kan niet harder. Dus sluit ik maar weer achter hem aan. Met nog 1,5 km te gaan krijgt Mike het op z’n heupen. Hij slaakt een strijdkreet uit en sprint bij ons weg. Even lijkt het erop dat hij zo naar koploper Farid toeloopt, maar dat lukt niet helemaal.

Podium lijkt bepaald

Wanneer ik aan de laatste kilometer begin is Sjoerd afgehaakt. Een paar meter voor me loopt Mike en een flink stuk daarvoor Farid. Het podium lijkt nu bepaald, maar heel misschien kan ik nog tweede worden.

Het parcours van de 5 km wedstrijd bestaat uit een grote en een kleine ronde. In de laatste km ga je daarom een eerste keer over de finish om na een lus van 700 meter echt te kunnen finishen. Ik kom steeds iets dichter bij Mike, maar hij heeft het in de gaten en versnelt wat. Het lukt me niet meer om hem bij te halen en als derde kom ik over de streep. M’n tijd is 15:49 en daar ben ik best tevreden mee.

Goede bak tomaten

Het gevolg van deze podiumplek is wel dat ik nog tot 21:30 uur moet wachten op de prijsuitreiking, gelukkig is dat in Kwintsheul de moeite waard. Een bos bloemen, kleine beker een goede bak tomaten is de buit van de dag!

Na de huldiging direct naar m’n auto en door naar het feest in Amsterdam. Eens kijken wat de invloed van deze wedstrijd is op m’n danskwaliteiten! (hahaha alsof ik kan dansen…)

Uitslagen Oranjeloop Kwintsheul 2019

Bekijk hier de complete uitslag van de 5 km en van de 10 km van de Oranjeloop Kwintsheul 2019.

Foto’s Oranjeloop Kwinstheul 2019

Carry Wilmink heeft foto’s gemaakt van de 5 km en de 10 km van de Oranjeloop Kwintsheul 2019.