Nog nooit zo snel bij de Bradelierloop

De Bradelierloop is de een na laatste wedstrijd in het Agium Runcircuit 2017 en een hoge plek in het eindklassement stond op het spel.

Voor het klassement tellen je vijf beste resultaten van in totaal negen wedstrijden. Met nog maar twee te gaan wordt nu duidelijk wie het minimumaantal wedstrijden gaat halen en wie niet. Sjoerd is m’n enige over gebleven concurrent. Door hem voor te blijven en hoog te eindigen kan ik vandaag hele goede zaken doen.

De wind

Het is druk aan de start in De Lier. De 5 en de 10 km starten samen waarbij de langste afstand over twee rondes gaat. Ik heb hier al vaak gelopen en ken het parcours. Met het inlopen al goed gekeken hoe de wind staat, ik ben er klaar voor.

Een grote kopgroep gaat snel van start. Ik laat me niet opjagen en loop en er in een constant tempo achteraan. De eerste helft is vooral wind tegen. Voordat we linksaf slaan richting het lange rechte stuk langs het water zorg ik dat ik in de kopgroep zit. Wel vooraan, maar uit de wind.

De groep dunt wat uit. Enkele 10 km lopers laten zich tactisch naar achteren zakken en voor anderen gaat het te snel. Ik loop nu op tweede positie. Met voor me een concurrent voor de 5 km. Bij de bocht kijk ik achterom of Sjoerd nog in de buurt is. Hij loopt vlak achter me.

Het gaat om positie

Na de bocht hebben we de wind in de rug, maar ik weet dat we hem verderop weer tegen krijgen. Ik blijf dus op de tweede plek lopen en kijk bewust niet naar de kilometertijden. Tijd is vandaag niet belangrijk het gaat om de positie. Tot het keerpunt halverwege blijf ik uit de wind. Misschien niet heel sportief, wel verstandig.

Daar is het 180 graden keerpunt. Ik snij de bocht scherp aan en zorg dat ik er met voorsprong uitkom. Direct aanzetten met de wind in de rug en proberen een gat te slaan. Het lukt! Langzaam maar zeker loop ik weg bij de andere 5 km lopers.

Op weg naar de winst

De koploper in de 10 km wedstrijd is in goede vorm en komt naast me lopen. Best fijn want dat maakt het makkelijker om het tempo hoog te houden. Nog 1 km te gaan. Niet meer nadenken, maar hard doorlopen. Waar dit bij de laatste twee wedstrijden niet lukte gaat het vandaag goed. Ik voel me krachtig en weet dat ik op weg ben naar de winst.

Nog een laatste recht stuk naar de finish. Ik zie de klok voor me en sprint om m’n PR aan te vallen. Daar kom ik met 15:43 net drie seconden voor te kort. Maar wat maakt het uit. Het voelde goed vandaag. Ik liep hier niet eerder zo hard en pak de winst.

Met de eerste plek vandaag ben ik ook zeker van winst in het eindklassement. Een dubbelslag in De Lier!

 

Uitslagen Bradelierloop 2017

Uitslagen Bradelierloop 5 km en 10 km.

Carry Wilmink bedankt voor de foto.