De kilometers van mijn City Pier City loop

Twee weken geleden begon ik al zenuwachtig te worden, maar afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: de City Pier City! Wat mij betreft een Haagse feestdag en mijn eerste wegwedstrijd in anderhalf jaar.

Mijn doel

De voorbereiding voelde goed, maar ik had niet het idee dat ik zo fit en getraind was als twee jaar geleden. Een PR lopen leek me daarom niet realistisch en een veilige ‘onder de 48’ werd mijn doel. Toch stelde ik stiekem de pacer op mijn horloge in op 4.40 per kilometer (geeft 46.40 op de tien). Een beetje uitdaging kan geen kwaad dacht ik zo.

De avond ervoor vroeg naar bed, in de ochtend een goed ontbijt en verder rustig aan doen. Een uur van tevoren vertrok ik lopend naar het Malieveld en genoot ik van het heerlijke zonnetje! De mensenmassa op en rond het Malieveld vind ik altijd een extra stressfactor. Gelukkig heeft HAAG Atletiek zijn eigen plek op het terrein als een kleine uitvalsbasis.

Voorste startvak

Ook bij de start kon ik de drukte vermijden. Met mijn tijd van twee jaar geleden (45.58) had ik een plek in het voorste startvak veroverd. Wat een luxe! In het vak kwam ik m’n broer tegen en achter ons  stonden nog zo’n 8000 lopers. Dat gaf wel een boost!

Na voor mijn gevoel eindeloos wachten, klonk daar dan toch het startschot. De eerste kilometer vloog voorbij. Kilometer twee leek al wat langer te duren en moest ik even wat negatieve gedachten wegdrukken (wat ben ik aan het doen? ik voel me niet optimaal. Dat soort onzin:)). Bij kilometer drie voelde ik dat ik een goed ritme te pakken had en piepte mijn horloge voor de derde keer met de boodschap: sneller dan pacer!

Dorst

Inmiddels had ik zo een droge mond dat ik uitkeek naar het waterpunt. Normaal gesproken sla ik die over tijdens wedstrijden (kost alleen maar tijd), maar op de eerste warme voorjaarsdag van het jaar maakte ik er dankbaar gebruik van.

Vanaf het waterpunt was het nog zo’n vier kilometer in een lang recht stuk naar de finish. Een stuk dat ik goed ken, omdat ik het jaren gefietst heb toen ik nog in Scheveningen woonde. Ik weet dus dat het deels vals plat is en het eindeloos kan lijken… Dus waren er weer wat negatieve gedachten (Ik voel me echt niet lekker meer. Onee m’n tempo gaat omlaag.) weg te werken.

Lichtpuntjes

Gelukkig waren er ook lichtpuntjes. De CPC is met afstand de wedstrijd met de meeste bekenden langs de lijn en die hoor je! Samen met de spontane toeschouwers die je naam van je startnummer aflezen en de clubleden die gewoon Hup HAAG roepen, geeft dit elke keer weer een boost. Net wat je nodig hebt, dus bedankt voor het aanmoedigen! Jammer dat ik uitgerekend manlief en kinderen niet heb gehoord of gezien, omdat ik inmiddels alleen nog maar enorm gefocust strepen op het wegdek aan het ‘wegtikken’ was!

Finish

Elk jaar gebeurt het me weer… Je ziet de haag met mensen steeds voller worden, de Haagse skyline komt steeds dichterbij en je denkt: oke ik ben er nu echt bijna! Ja daar zie ik de laatste bocht al! Maar nee… dat was gewoon nog een knik in de route vóór de laatste bocht! Vloeken!

Maar dan toch echt in zicht: de finish en de klok! Het eerste wat ik kon lezen, was een tijd rond de 45.15. Wat gaan de seconden dan snel en je benen traag! Toch klokte ik bij de finishlijn, tegen al mijn verwachtingen in, een persoonlijk record. 45.38, wat voelt dat goed (na een minuut over een hek hangen om uit te hijgen)!

De rest van de dag kon niet meer stuk! En ik ben weer extra gemotiveerd om meer te gaan trainen. De volgende wedstrijd staat al op het programma. Ik ben benieuwd wat ik op de 5 km kan.

 

Uitslagen City Pier City 2017

Bekijk alle uitslagen van de City Pier City loop 2017.

Eén gedachte over “De kilometers van mijn City Pier City loop

  • 16 maart 2017 om 03:01
    Permalink

    Leuk stukje Annemarie, volgende wedstrijd wel een beetje positief gaan denken!?

Reacties zijn gesloten.