Hardlopen in München en tips voor een weekend weg

Met drie andere lopers ging ik dit weekend naar München toe. Niet voor een wedstrijd maar voor het plezier. En wat doe je dan? Hardlopen natuurlijk!

Vrijdagochtend al vroeg aangekomen en ingecheckt in het hotel. Omkleden, op Google Maps een route uitstippelen en naar buiten. Het hotel lag aan de rand van het oude centrum en aan het begin van een park. Een perfecte uitvalsbasis.

Park

Het was een frisse voorjaarsdag en het duurde even voor de vliegreis uit de benen was. Het ene park ging via een klein stukje stad over in het volgende park. Verharde en semi verharde paden rond een rivier mooi vlak, groen en rustig.

Richtingsgevoel

We liepen een half uur en keerden weer om. Tien minuten later stonden we opeens aan een onverwachte buitenrand van het park. Ons richtingsgevoel had even slecht opgelet. Gelukkig via een bord met plattegrond weer op het goede spoor gekomen en na 5 kwartier terug in het hotel. Douchen en naar de Duitse bakker om te lunchen met een goed stuk taart.

Tempolopen

In de avond uitgebreid uit eten met een paar biertjes, dat zijn in München standaard halve liters. Rond middernacht naar bed om de volgende ochtend de dag te beginnen met een tempotraining. In dezelfde parken, inmiddels bekend terrein, sloegen we ons door 3 x 3 km tempo heen. Met in en uitlopen in totaal 17 km.

München verkennen

Training in de zak. Nu konden we weer van de stad gaan genieten. Op de fiets München verder verkend. Met als sportfanaten natuurlijk een bezoek aan het Olympia park. Daarna weer heerlijk Duits gegeten en nog naar de kroeg en op stap.

Biergarten

De laatste dag van onze trip nog een keer naar het park. Nu niet om te lopen, maar om samen met heel veel anderen te genieten van het mooie weer. Liggend in het gras beetje bijslapen en -praten en nog even naar de Biergarten voor een afsluitende pull.

München en hardlopen is een perfecte combinatie gebleken!