Hilversum City Run 2017: hard werken bij een leuke wedstrijd

Na een geslaagde baantraining besloot ik me dinsdag last-minute in te schrijven voor de Hilversum City Run. Een leuke wedstrijd, waar het hard werken is voor een goede tijd.

Wedstrijdlopers

De City Run heeft in het programma een apart onderdeel voor wedstrijdlopers opgenomen. Na de Kidsrun en voor de prestatieloop mogen de snellere atleten hun wedstrijd uitvechten over twee rondes door het centrum van Hilversum. Leuk concept!

De Vorstin

Ook goed geregeld is het ontvangst. Officieel is de toegang tot poppodium Vorstin alleen voor genodigden. Maar dankzij beleefd aandringen en m’n Run2Day Den Haag shirt mocht ik er toch in. Binnen kon je in alle rust en voorzien van alle faciliteiten omkleden en voorbereiden op de wedstrijd.

Verraderlijk

Met 117 wedstrijdlopers gingen we van start. Al snel bleek hoe verraderlijk het parcours was. Na twee bochten liep de weg licht omhoog. Ik was behouden weg gegaan en liep in het begin langzaam in op een groepje snelle starters. Tot en met km 3 liep ik zo tussen de anderen en ging het best lekker.

Snelheid maken

Daarna kwam ik alleen te lopen. En merkte ik dat het parcours nogal wat bochten en hoogteverschillen bevatte. Het was zaak om omhoog niet te veel vertraging op te lopen en na het hoogste punt direct aan te zetten om weer snelheid te maken.

Doorkomsttijd

Bij het 5 km punt stond een grote klok die bij passeren 16:20 aangaf. Een mooie doorkomsttijd die moet kunnen leiden tot een lage 33-er of hoge 32 minuten. Dat bleek toch niet zo makkelijk. Veel bochten, omhoog en omlaag het lukte me niet om het tempo goed te houden. De laatste km nog wel flink aangezet richting de finish.

Tempohardheid

Uiteindelijk over de streep in 33:40. Gezien de doorkomst halverwege een teleurstellend tijd. Misschien stond de klok niet precies op de helft of was de tweede 5 km net iets te lang. Veel maakt het niet uit, ik had gewoon sneller moeten lopen.

Tempohardheid is het woord voor de komende trainingsperiode!

 

Uitslagen Hilversum City Run 2017

Bekijk alle uitslagen.

Met dank aan Ernst-Jan Haselhoff voor de foto.