Op zoek naar snelle benen bij de Golden Tenloop in Delft

Vandaag doe ik voor de achtste keer op rij mee aan de 5 km van de Golden Tenloop in Delft. Het is al even geleden dat ik een korte wedstrijd liep en ik ben dan ook erg benieuwd hoe het zal gaan.

De Golden Tenloop is gewoon een hele leuke wedstrijd. Altijd veel publiek, veel bekende lopers, vaak een lekker zonnetje en goede sfeer. Ik loop in met Arjan en Mike, m’n teamgenoten van de Agiumrunners. Mike heeft de afgelopen twee jaar deze 5 km wedstrijd gewonnen en is ook vandaag de grote favoriet.

Sprint alsof z’n leven ervan afhangt

Ik sta vooraan bij de start naast Mike en we wachten op het startschot. BAM! Daar gaan we er vandoor. Een enthousiaste loper sprint alsof z’n leven ervan afhangt en pakt direct de kop. Ik ga rustig in de achtervolging op de voet gevolgd door de rest van de snelle mannen. Nog voor de eerste brug halen we de snelle starter weer in en neemt Mike de koppositie in om die vervolgens niet meer af te staan.

Na ongeveer 600 meter loop ik in derde positie met een gat van tien meter naar de nummer twee. Als ik achteromkijk schrik ik een beetje. Er zitten nog best veel lopers achter me. Dat hoort eigenlijk niet. Ik kijk op m’n horloge en zie het tempo 3:20 min/km. Veel te langzaam voor een 5 km wedstrijd. Aanzetten dus!

Derde maar nog niet veilig

Het valt niet mee om de snelheid erin te houden. Het lijkt wel alsof m’n lichaam het een beetje verleerd is. Halverwege word ik bijgehaald door een jonge loper. Nu loop ik vierde. Ook dat nog… Maar hij laat het tempo iets zakken en ik ga hem weer voorbij. Oké nu focus en doorlopen. Kom op! Bruggetje over en ik loop weer in de richting van het centrum van Delft.

Kilometer drie en vier zijn echt hard werken. Ik loop derde maar voel me nog niet veilig. Daar is het bord voor de laatste kilometer. Ik zet weer aan en met al het publiek langs de kant lukt het me om het tempo op te voeren.

Toetje

Het toetje van deze wedstrijd is het leukste. Zo’n 500 meter voor de finish loop je onder luid gejuich een soort ereronde over de markt. Om vervolgens na nog een paar scherpe bochten bij de finish uit te komen. In 16:06 kom ik over de streep. Goed genoeg voor de derde plek!

Snelle benen heb ik vandaag dus niet kunnen vinden. Gelukkig krijg ik de komende tijd genoeg kansen om het beter te doen!

 

Uitslagen Golden Tenloop Delft 2018

Bekijk alle uitslagen van de Golden Tenloop 2018.

 

De foto is gemaakt door Marc Remie fotografie. Bekijk al zijn foto’s van de Golden Tenloop 2018 op Facebook.

Eén gedachte over “Op zoek naar snelle benen bij de Golden Tenloop in Delft

  • 10 mei 2018 om 21:54
    Permalink

    Zonder snelle benen ben ik ook trots op je, plek 3 op het podium!?

Reacties zijn gesloten.