Start van het Agium Zomer Runcircuit in Naaldwijk

Sommige wedstrijden zijn er om snel te vergeten. De 10 km in Naaldwijk vandaag, valt in die categorie.

Oorspronkelijk stond deze wedstrijd niet in m’n agenda. Hij paste niet goed tussen de CPC in Den Haag en het NK halve marathon in Venlo. Maar omdat de CPC werd afgelast en ik toch naar Naaldwijk wilde voor de Agiumrunners teampresentatie besloot ik mee te doen.

Voor de start sta ik even te praten met Erwin. Een goede atleet uit Hoek van Holland. Hij loopt ook vandaag de 10 en volgend weekend in Venlo. We spreken af een beetje samen te werken en er een prettige race van te maken. 

Op kop

We zijn onderweg, de 10 km en de halve marathon zijn tegelijk gestart. Na een paar honderd meter loop ik op kop. Het tempo ligt niet heel hoog, maar er is blijkbaar niemand die sneller wil en overneemt. De route kronkelt zich eerst door een woonwijk.

Het tempo is comfortabel, ik loop nog steeds vooraan en het voelt goed. Wel is het nog druk om me heen. Ik zie clubgenoten Remco, Farid en Issak, Erwin zit er nog bij en verder zie ik in een ooghoek twee man die de halve marathon lopen.

Het was vooraf niet m’n bedoeling, maar ik loop nu al ruim 3 km vooraan wind te vangen. Tijd om Erwin z’n afspraak na te laten komen. Ik doe een stapje opzij en kijk hem heel even aan. Hij begrijpt de boodschap direct en neemt over. Achter zijn brede rug vervolg ik de wedstrijd.

Doorkomst halverwege

Iets verderop maken we een scherpe bocht naar links. De wind valt hier mee en het tempo gaat wat omhoog. Remco moet de groep laten gaan en het is duidelijk dat het voor de 10 km tussen de overige vier lopers gaat. We wisselen de kop af, alleen Issak loopt erg zuinig. Doorkomst halverwege is 16:50. Geen toptijd, maar prima voor vandaag.

Ik weet uit ervaring dat we rond 7,5 km scherp naar rechts gaan, de wind in de rug krijgen en dan zonder tegenwind naar de finish kunnen lopen. Het lijkt me een strategisch moment om een versnelling te plaatsen en te zorgen dat er wat lopers uit de groep van 4 vallen. Ik zorg dat ik goed voorin zit.

Afhaken

Daar is de bocht. En ik ben niet de enige die van plan is het tempo op te voeren. Het is Farid die het initiatief neemt en ik… ik kan niet mee. M’n benen hebben vandaag geen zin om tempo te maken. Langzaam maar zeker lopen de drie man bij me weg. Het is inderdaad een beslissend moment in de wedstrijd, alleen ben ik degene die moet afhaken.

Balend loop ik verder. M’n tempo blijft gelijk, maar harder gaat gewoon niet. Ik loop op de slechts denkbare plek, vierde, en zie geen kans er iets aan te veranderen. Ik zie wel dat Issak het tempo van de twee koplopers niet kan bijhouden. Maar ik loop niet genoeg op hem in om nog kans te maken op het podium.

Ik ga over de finish. Als vierde.

Snel omkleden, uitlopen en focus op volgende week!

Agium runnersteam

Vandaag was ook de seizoensopening voor het Agium Runnersteam en iedereen is voorzien van een mooi nieuw tenue. Bedankt Agium en Stephan Persoon!

20190323 Opening Agium Run Circuit 2019 Naaldwijk You-Run

Uitslagen Halve Marathon Westland 2019

Bekijk hier alle uitslagen van de 5 km, 10 km en de halve marathon bij de Halve Marathon Westland in Naaldwijk.

Foto bovenaan is gemaakt door Carry Wilmink. Bekijk hier al zijn foto’s van Halve Marathon Westland.