Welk soort atleten vind jij aantrekkelijk?

Voor Haagse Bluf, het clubblad van HAAG Atletiek, schrijven Annemarie en Jeroen samen een column. In het december nummer gaat het over aantrekkelijke atleten!

Ha zusje, we hebben klachten gekregen! Onze driemaandelijkse uitwisseling in dit keurige clubblad is te braaf. Daarom dit keer deze openingsvraag: welk soort atleten vind jij het meest aantrekkelijk?

Haha, die klacht heb ik ook gehoord! Maar wij zijn toch ook heel braaf? Ik geef mijn eeuwig werkende hoofd hiervan de schuld. Ook nu weer. Jij stelt me die vraag en ik denk eerst: hoezo welk ‘soort’? En daarna: beter geef ik hier geen antwoord op. Dus ik zeg voorzichtig: ik ga voor een licht atletisch lichaam. Geen type bodybuilder (too much) en geen type langeafstandsloper (too little), maar iets daartussenin. En dan minstens 1 meter 80 lang, met een leuk hoofd en inhoud, ik weid niet uit over verdere details. 🙂 Het lijkt wel alsof ik nu een column voor de Cosmopolitan schrijf.

Heel goed dit! Ik heb het gevoel dat er zo al wat meer leven in onze column komt. Hoewel ik je antwoord nog wel erg veilig vind. De groep die je als aantrekkelijk betitelt, is heel ruim omschreven. En wat is er trouwens mis met langeafstandslopers!? Al snap ik goed dat het aantrekkelijker is om naar iemand te kijken die in een paar minuten alles geeft, dan naar iemand die langzaam maar zeker stuk aan het gaan is op een 10 km of langer. En wanneer ik google op verhalen Cosmopolitan, kom ik vooral titels tegen als ‘Dit verhaal is enger dan ooit!’ Ik ben nu erg benieuwd naar je slotalinea.

Je voert de druk op … Allereerst, er is niets mis met langeafstandslopers. Maar ik hou gewoon niet zo van stokjes. Er moeten wel benen en billen onder zitten! En omdat jij er nu wel heel makkelijk mee weg komt, verklap ik maar aan de lezer: daar denkt hij heel anders over! Sportieve mensen hebben voor mij sowieso een streepje voor, omdat die over het algemeen goed voor hun lichaam zorgen. Maar aantrekkelijkheid zit natuurlijk niet alleen in uiterlijk. Er schiet me nu trouwens wel meteen een onderwerp voor onze volgende column te binnen: sporten en leeftijd. Dát verhaal wordt echt enger dan ooit!