Vandaag wordt het echt niks… verslag van de CPC 2018

Twee weken op reis voor m’n werk en daarna een hele volle zesdaagse werkweek. Niet de beste voorbereiding op een hardloopwedstrijd. Vandaag bij de 10 km van de CPC daardoor vermoeid en zonder verwachting aan de start. Ben benieuwd wat dat oplevert.

Halverwege het inlopen dacht ik erover om weer naar huis te gaan. Futloos en geen spanning op m’n benen. Gelukkig kwam ik een collega tegen. Ik had hem tips gegeven voor zijn wedstrijd. Hij had er wel zin in en had netjes mijn adviezen opgevolgd. Dat was het teken om de knop om te zetten. Ik ga toch niet van tevoren al opgeven! Kom op, beetje pit in de warming up, tempo omhoog, versnellinkjes. Gaan!

Achtervolgend peloton

Een half uur later sta ik vooraan bij de start met veel snelle, jonge lopers om me heen. Direct na het startschot gaat de uiteindelijke winnaar er hard vandoor en ook de nummer twee slaat al snel een gaatje. Ik voer het achtervolgend peloton aan. Een constant tempo, niet te hard, rond de 3:18 min/km. Het gaat eigenlijk best goed en het is leuk om door eigen stad op kop van deze groep te lopen.

Het 5 km punt ligt op de helling van een duinheuvel in Scheveningen. Hier merk ik dat ik niet 100% uitgerust ben. Omhoog halen twee lopers me in en omlaag kost het veel moeite om het gat weer dicht te lopen. Dominic, een Westlands talent, loopt bij het groepje weg en legt beslag op de derde plek. Met de drie andere lopers ga ik in de achtervolging.

Finish in zicht

Het leuke van het CPC-parcours is dat je al ver van tevoren de finish kunt zien. Althans, in de verte zie je het station en het Malieveld en daar is ook het einde. Maar zien is één ding. Er zijn is heel wat anders! Tussen km 7 en 8 loopt clubgenoot Farid samen met een andere loper langzaam bij me weg. Vandaag vind ik dat oké. Ik moedig hem aan om voor de derde plek te gaan!

Ik loop nu op plek 6/7 met een andere loper. Het looptempo is constant en ik voel me een stuk beter dan ik had verwacht. Met nog een km te gaan staat m’n zusje langs de kant fanatiek aan te moedigen. Een mooie plek voor een versnelling en om plek zes veilig te stellen. In de laatste bocht voor de finish staat het publiek rijen dik langs de kant. Dit geeft genoeg energie om hard door te lopen en ik finish net onder de 33 minuten in 32:57.

Podium met Agium

Na afloop mag ik met m’n teamgenoten van Agiumrunners het podium op voor het snelste businessteam en mijn eigen tijd was goed genoeg om de snelste businessloper te zijn. De bijbehorende bloemen gaan mee naar huis voor m’n vriendin. Zij liep vandaag ook de 10 km in een mooi tijd ruim onder het uur.

CPC-loop 2018 winnaar businessrun
Eerste plek CPC 2018, 10 km businessrun

Uitslagen CPC-loop 2018

Bekijk alle uitslagen van de CPC-loop.