Winst bij de Finance Run

Een uitnodiging om een goed verzorgde wedstrijd te lopen vind ik altijd interessant. Wanneer er dan ook nog een aantrekkelijk parcours en een grote kans om te winnen is, wordt nee zeggen helemaal lastig. Toen Alfam mij vroeg mee te lopen in het bedrijventeam bij de Finance Run in Amstelveen vond ik dat dan ook al snel een goed idee!

Mooi op tijd was ik in Amstelveen. Kennis gemaakt met enkele enthousiaste medelopers, loopshirt gekregen en toen omkleden. Het inlopen gebruikte ik om het parcours te verkennen. Om de Bosbaan (Nederlands bekendste roeibaan) loopt een fiets-, wandelpad en daar ging de wedstrijd overheen. Een ronde is bijna vijf km en ik liep er alvast eentje als warming up.

Concurrentie

Daarna verzamelen voor de start. Ik verwachtte weinig serieuze concurrentie en was dan ook verbaasd toen er een loper de eerste km met mij meeliep. We maakten een praatje en kwamen er al snel achter dat hij voor de 5 en ik voor de 10 km ging. Die wetenschap zorgde voor een ontspannen sfeer en samen liepen we de eerste ronde. Hij won de vijf km in 16:12 en ik kwam door in 16:20.

De tweede ronde liep ik alleen en merkte dat het niet meer zo soepel ging. Het was warm en fysiek voelde ik me niet zo goed. Tempo zakte terug, maar bleef wel stabiel. In 33:17 kwam ik over de finish met een ruime voorsprong op de nummer twee.

Podium

Na de borrel, diner en veiling voor het goede doel was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Ik mocht twee keer het podium op. Eerst voor de winst op de 10 km en daarna voor het winnende team. Missie geslaagd!

Alfam bedankt voor de uitnodiging!

Bekijk de complete uitslag van de Finance Run 2016

Foto: Trude Von Liebenstein