Hard lopen in Kwintsheul

‘Tristan en ik gaan proberen 15:30 te lopen. Doe je mee?’ Dat vroeg Arthur van Dijk vorig weekend toen we het hadden over de Oranjeloop in Kwintsheul. Ik moest toen nog een 10.000m wedstrijd lopen en de Oranjeloop was slechts vijf dagen later. Maar ik antwoordde dat ik wel mee zou gaan en zien hoe het loopt.

Vrijdagavond stonden we met z’n drieën naast elkaar vooraan bij de start. Arthur vertelde dat hij goed hersteld was van vorige week en Tristan zag er gefocust uit. Zelf had ik nog tot donderdag spierpijn van de wedstrijd zondag, maar vandaag voelde ik me gelukkig fit. Startschot. Met een groep van zo’n 10 lopers gingen we lekker hard van start. Na ongeveer een halve km liepen Tristan, Arthur en ik los van de rest op kop. Doorkomst eerste km 3:04, onder het schema voor 15:30.

Strijd om het podium

Naast lopen om een snelle eindtijd was het natuurlijk ook een strijd om het podium. En het is wel heel gezellig om met z’n drieën te lopen, maar met deze twee snelle concurrenten wacht ik liever niet tot de laatste km om het verschil te maken. Daarom gebruikte ik een lichte afdaling net voor km 2 om te versnellen. Een paar passen het tempo omhoog en dan de zwaartekracht de rest laten doen. Het werkte. Het gaatje met Tristan was gemaakt. Doorkomst km 2 in 3:04.

Schema onder druk

Halverwege de wedstrijd stond trainer Dick langs de kant en zag dat Arthur nog dicht bij me zat. ‘Nu een gaatje maken’ riep hij me toe. De volgende scherpe bocht die in zicht was leek me daar het goede moment voor. Direct na de bocht versnelde ik en Arthur bleef een paar meter achter me. We liepen nu allebei los van elkaar tegen de wind in. Met een lang recht stuk in het vooruitzicht probeerde ik niet te veel na te denken en vooral hard door te lopen. Km 3 ging in 3:12, schema 15:30 stond onder druk.

De Harteveldlaan, bijna 1,5 km rechtdoor met wind tegen, leek eindeloos te duren. Gelukkig werd het gaatje met Arthur iets groter. Eindelijk was daar de bocht. De vierde km ging ook in 3:12.

5 scherpe bochten

De laatste km in Kwintsheul heeft maar liefst 5 scherpe bochten. Niet ideaal voor een hele snelle slotkilometer die nodig was voor 15:30. En ook Arthur was nog niet helemaal uit beeld. Daarom voor een laatste keer tempo omhoog. Na veel gedraai de laatste bocht door en over de finish. De vijfde km ging in 3:08 en eindtijd 15:40.

Geen 15:30, maar wel een nieuw PR en 20 seconden sneller dan vorig jaar in Kwintsheul. Met de winst en bijbehorende beker, bloemen en doos met groenten kon ik tevreden terug naar Den Haag.

Arthur en Tristan bedankt voor een mooie strijd.
Agiumrunners bedankt voor de organisatie en teamspirit!

Alle uitslagen 5 km Oranjeloop Kwintsheul

Foto gemaakt door Hans Bakker.

 

2 gedachten over “Hard lopen in Kwintsheul

  • 18 juni 2016 om 09:24
    Permalink

    Jeroen wat een mooi verslag, helaas kon ik je gisterenavond niet aanmoedigen maar na dit verslag heb ik het toch een beetje meebeleefd!Je trotse moeder!

  • 19 juni 2016 om 20:58
    Permalink

    Leuk verslag en mooie site Jeroen! Ik volg je al op strava maar nooit gedacht dat je pas vanaf 2011 loopt. Er is dus nog hoop 🙂 groeten Jeffrey

Reacties zijn gesloten.