Marathonupdate: weer genieten van hardlopen

Sinds een maand doe ik op advies van de sportarts rustig aan met hardlopen. En stiekem bevalt dat wel.

Overtraindheid zette een dikke streep door m’n hoofddoel van dit jaar: een snelle tijd bij de marathon van Berlijn. Ik loop nu minder vaak, 3 of 4 keer in de week, en doe dan meestal een rustige duurloop van 45 minuten. Gewoon zo hard of langzaam als goed voelt en dat schommelt vaak rond de 4:30 min/km.

Gehaast trainen

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het echt heel jammer dat ik m’n marathondoel niet ga halen. Maar ik merk nu pas hoe vaak ik mezelf het afgelopen jaar door een training heen jaagde. In een veel te hoog tempo, gehaast tussen andere activiteiten door. Dat het ook heel anders kan zijn, merkte ik vorige week. Met mooi weer liep ik over het strand. Ontspannen, langs het water met de zon op m’n gezicht. Hardlopen was op dat moment sinds lange tijd weer genieten.

Naar Berlijn

Eind van deze maand ga ik nog wel naar Berlijn toe. Ticket en hotel waren al geboekt. Een mooie gelegenheid om de stad te verkennen en andere lopers aan te moedigen. M’n startnummer heb ik nog, maar de kans dat ik die ga gebruiken is wel heel klein.