Ophouden met zeuren

Voor Haagse Bluf, het clubblad van HAAG Atletiek, schrijven Annemarie en Jeroen samen een column. In het september nummer wordt teruggeblikt op het NK Atletiek en duikt Terrence Agard op.

Ha broer, wat was het tof om tijdens het helpen bij de NK atletiek al die toppers op onze baan te zien lopen! Dat gaf me ook echt motivatie voor mijn ultieme poging zelf ook weer te kunnen hardlopen. Via de orthopeed ben ik weer bij de fysiotherapeut beland en dit keer is de conclusie dat ik mijn looptechniek moet aanpassen. Mijn knieën draaien bij de afzet te veel naar binnen en hebben het daardoor zwaar te verduren. Op filmpjes en in de spiegel zie ik wat er misgaat, maar ik heb nog een lange weg te gaan om dit ook daadwerkelijk aan te passen. Heb jij nog tips?

Ik vond de NK bij HAAG ook mooi om mee te maken. Ik had het druk met verhuizen, maar ben toch drie dagen gaan kijken. Wat goed dat jij er weer inspiratie hebt gekregen om te gaan lopen! Hopelijk lukt het je om je looptechniek aan te passen. Het is niet gemakkelijk om verkeerde (loop)gewoontes af te leren. Mijn tip is om hier genoeg tijd voor te nemen en je goed te laten begeleiden, zodat je zeker weet dat je je oefeningen juist uitvoert.

Het lijkt me eigenlijk bijna onmogelijk! En de tijd ervoor nemen is ook wel een dingetje … Geduld is niet mijn sterkste kant en er is al zoveel tijd verstreken sinds ik geblesseerd raakte. Maar goed, Google het verhaal van Nederlands kampioen Terrence Agard maar even, en dan houd ik snel op met ‘zeuren’! Hoe sta jij er eigenlijk voor op dit moment? Of durf je daar nu ook niet over te beginnen?

Het verhaal van Terrence is wel indrukwekkend, ja. Én hoopgevend. Het gaat je vast lukken! Bij mij gaat het lopen even niet zo goed. Ik heb het erg druk gehad met mijn nieuwe huis en werk, en probeerde daarbij toch vast te houden aan mijn marathonschema. Dat bleek iets te veel van het goede. Dus ik neem even gas terug. Hopelijk sta ik eind september in ieder geval uitgerust aan de start in Berlijn!