Respect voor de echte marathonloper…

Vanmorgen stond ik aan de start van de Rotterdam Marathon. In vak A net achter de toppers. De start was druk en rommelig, maar na 1 km had ik het juiste tempo (rond 3:20 min/km) te pakken. In een internationaal groepje van zes atleten liepen we in een strak tempo door Rotterdam. Vlak voor de 10 km kwam er een splitsing. De groep hield links aan en ik ging naar rechts richting het wisselpunt.

Na 10 km zat mijn race erop, de groep was pas op een kwart. Ik gaf het estafettelint door aan m’n teamgenoot en mocht met de bus terug naar de start. Precies op tijd was ik weer op de Coolsingel. Snel omkleden en kijken bij de finish. Daar kwamen, ruim binnen de 2 1/2 uur, de meeste lopers uit ‘mijn’ groep binnen. De een wat frisser dan de ander, maar wow hoe knap is het als je zo lang, zo hard kunt lopen. Respect voor deze en alle echte marathonlopers!

En ons estafetteteam? Met vier Agiumrunners deden we het lang niet slecht. Snelste team in 2:22!! Nog wel 16 minuten na de winnaar… (die dat dus in z’n eentje deed)

20160410 Rotterdam Marathon_vierkant

 

Bron afbeelding start marathon: Facebook pagina NN Marathon Rotterdam