De Golden Tenloop in Delft is te leuk om over te slaan

De Golden Tenloop in Delft is een leuke wedstrijd. Goed bezet, veel publiek en sfeer. Ondanks dat ik over twee dagen een belangrijke baanwedstrijd heb wilde ik wel graag mee doen. Met een aangepast doel, het podium halen zonder heel diep te gaan, stond ik daarom gewoon aan de start.

In het startvak van de 5 km had zich een handvol concurrenten verzameld en ook het warme weer leek een belangrijke tegenstander te zijn. De zon scheen fel en het was een graad of 25.

Startschot

Het startschot klonk en we waren weg. Favoriet voor de overwinning Mike Teekens had het na een paar honderd meter al gezien en liep hard weg bij de rest van het veld. Achter hem een groepje van drie en ik volgde op enige afstand met nog wat lopers bij me in de buurt.

Langzaam kwam ik dichter bij de lopers voor me. Dit voelde goed, niet geforceerd en met nog genoeg tijd om een paar posities op te schuiven. Kort na de eerste km had ik de achtervolgende groep bijgehaald. Ik bleef er direct achter lopen en wachtte rustig af wat er zou gebeuren.

Bruggetje

Net voor de helft van de wedstrijd zat er een bruggetje in het parcours met direct daarna een scherpe bocht naar links. Een mooi moment om aan te vallen. Ik zette even aan de brug op en ook weer direct na de bocht. Het werkte! Met nog maar één loper vlak achter me liep ik nu tweede in de wedstrijd.

Op dit gedeelte van het parcours was er geen schaduw en de zon begon nu mee te spelen. Het gat met m’n achtervolger was niet groot dus ik moest nu wel even werken voor m’n plek. Ik passeerde het bord dat we nog 1 km te gaan hadden. Voor mij het teken om nu echt te gaan versnellen.

Publiek

De laatste km wordt het steeds drukker langs te kant, met als hoogtepunt het stuk over de Markt. Daar juicht het publiek je echt vooruit. Ik wilde de tweede plek nu zeker niet meer verliezen en bleef hard doorlopen tot de finish. In precies 16 minuten kwam ik tevreden over de streep met zes seconden voorsprong op de nummer drie.

Uitslagen Golden Tenloop

Bekijk alle uitslagen van de Golden Tenloop 2017

Foto bij de start is gemaakt door Iwan Oprins.

20170525 Golden Tenloop Delft bloemen
De opticien van Trompper Optiek reikte de bloemen uit.