Neem jij je hardloopschoenen mee op vakantie?

Voor Haagse Bluf, het clubblad van HAAG Atletiek, schrijven Annemarie en Jeroen een column. Dit keer over hardlopen op vakantie.

Ha zusje. Hardlopen is best een gekke sport. Waar je bij voetbal of hockey een duidelijk seizoen hebt, met zelfs een winterstop, gaat hardlopen altijd maar door. Iedere week is er wel ergens een wedstrijd om aan mee te doen. Wanneer neem je als loper dan echt een keer rust? Hoe doe jij dat deze zomervakantie? Gaan je schoenen mee in je koffer of ga je drie weken cocktails drinken en zet je geen stap teveel?

Zoals met zoveel dingen ga ik voor de gulden middenweg. Afhankelijk van de bestemming en mijn reisgezelschap, gaan mijn schoenen meestal wel mee en kijk ik dan ter plekke wat er van komt. Ik heb er in ieder geval geen problemen mee om drie weken niet hard te lopen 🙂 Maar ik vind het vaak wel een leuke manier om een omgeving te verkennen. Als mijn vakantie midden in een strak schema valt en er een wedstrijd in het vooruitzicht is, ben ik wat strenger voor mezelf. Het zou meer uit beleefdheid zijn dan uit nieuwsgierigheid als ik vraag hoe het bij jou zit!

Mijn schoenen gaan iedere reis mee. Ik kan me nog goed een duurloop ’s morgens vroeg herinneren over een langlaufpad met verse sneeuw tijdens de wintersport en eerder dit jaar nog 10 x 400m op een baan in een park midden in de hoofdstad van Costa Rica. Vaak zijn mijn vakanties ook rond een hardloopwedstrijd in het buitenland gepland. Het beste excuus om ergens naar toe te gaan! Maar op vakantie laat ik m’n trainingsschema wel een beetje los hoor. Ik pas me aan de omgeving en het reisprogramma aan. Maar hoe mooi het op reis ook kan zijn, uiteindelijk loop ik toch het allerliefst in Den Haag!

Aan zo’n uitspraak zou ik me nog niet vast willen leggen. Nu ik erover nadenk zijn de enige keren dat we samen hebben hardgelopen (afgezien van wedstrijden) trouwens ook op vakantie geweest. Ontbijt halen voor de rest van de familie die dan nog even lekker uitslaapt. Dan moet ik wel mee want ik wil me dan natuurlijk niet laten kennen. Dat geldt ook voor de planksessie aan het zwembad na de training! Maar een paar weken geleden was ik met twee hardloopvriendinnen op vakantie in Marokko en toen zijn mijn hardloopschoenen toch echt thuisgebleven. Met elke dag een surf- en yogasessie vond ik het wel sportief genoeg!

Eén gedachte over “Neem jij je hardloopschoenen mee op vakantie?

  • 25 juni 2018 om 19:10
    Permalink

    Vijfentwintig jaar lang nam ik mijn loopschoenen mee op vakantie. Maar zelden trok ik ze aan. ’s Morgens wat langer blijven liggen en dan was het alweer te warm geworden. En ’s avonds na een biertje en het avondeten nog gaan rennen, dat kwam er ook niet van.
    De laatste jaren laat ik mijn schoenen thuis. Ik heb geleerd dat je prima op blote voeten kunt hardlopen, zeker in de zomer op het strand.

Reacties zijn gesloten.