Hardlopen en kuren tijdens trainingsstage in Bad Dürrheim

Bad Dürrheim is een beetje een saai dorp in het Zuiden van Duitsland. Atletiekbaan, sporthal, rustige wegen, kuuroord, een paar winkels en verder niks. Een prima plek om met een trainingsstage het zomerseizoen te beginnen.

Zonder ontbijt

Iedere dag om 8:30 uur de eerste training. Nog voor het ontbijt. De ene keer een intensieve training met bijvoorbeeld 20 x 1 minuut versnellen de andere keer rustig loslopen in voorbereiding op een baantraining ’s middags.

Na de training ontbijten, rusten en om 13:00 uur lunchen. Om 15:00 uur start van de tweede training waarvan twee keer een baantraining. Op maandag 10 x 300 m steeds wat sneller en op donderdag 3 x (2000m – 500m). Vooral de 2000 tjes waren hard werken, misschien (hopelijk) door de meer dan 700 meter hoogte waarop het dorp ligt.

Kuuroord

Na het trainen volgde dagelijks een belangrijke reden voor de reis naar Bad Dürrheim: het kuuroord. Heerlijk ontspannen in de warme zoutbaden, de sauna en voor extra herstel minuutjes maken in het koudwaterbad.

Zon en sneeuw

Het weer zorgde voor afwisseling in de week. Het begon goed met op maandag een echte voorjaarsdag met veel zon en 18 graden. Maar op woensdag was het net boven het vriespunt en waaide de sneeuw in m’n gezicht het tijdens de ochtendtraining.

Bad Dürrheim effect

Nu weer terug in Den Haag. In 8 dagen Duitsland, 13 keer getraind, 133 kilometer gelopen en ruim 10 uur in het geneeskrachtige zoute water gedobberd. Komende zondag de eerste baanwedstrijd van dit jaar. Ik ben erg benieuwd naar het Bad Dürrheim effect!