Een ongelukkige relatie met de Laan van Meerdervoort Loop

De Laan van Meerdervoort Loop is een thuiswedstrijd over mijn favoriete hardloopparcours. Toch is onze relatie de laatste jaren ongelukkig. Twee jaar geleden volgde ik de verkeerde route en dit jaar haalde ik de start niet eens.

De loop start op het Deltaplein in Kijkduin. De route gaat naar beneden, linksaf de Laan van Meerdervoort op en al heel snel weer links richting de baan van HAAG Atletiek. Daarna de duinen door en met als toetje 3 km over het strand. Dat is in het kort de Laan van Meerdervoort Loop. In mijn achtertuin met alle bekende elementen. Toch wist ik het voor elkaar te krijgen om in 2014 verkeerd te lopen…

Omkeren

In een groepje met drie 5 km lopers en een andere 10 km loper liepen we over de Savorin Lohmanlaan richting de duinen. De 5 km lopers moesten rechtdoor de steile duinheuvel over, de 10 km lopers rechtsaf richting atletiekbaan. Ik lette niet goed op en snelde de heuvel op. Aan de andere kant van de heuvel sloeg de twijfel toe en werd ik door een parcourswachter wel de goede kant opgestuurd. Dat betekende omkeren, weer heuvel op en af en m’n weg vervolgen. Een hoop tijd en moed verloren en de wedstrijd in een lager tempo uitgelopen.

Artikel in het AD

In 2015 kon ik vanwege een trainingsweekend niet meedoen. Dit jaar had ik er weer zin in. De wedstrijd paste goed in m’n voorbereiding richting Zevenheuvelenloop. Twee dagen van tevoren werd ik geïnterviewd over deze wedstrijd en dat leverde een leuk artikel in het AD op.

Omdat ik donderdag en vrijdag verkouden en niet helemaal fit was, besloot ik mezelf zaterdag te testen. Door de duinen liep ik een bekende route van 10 km met drie keer 1 km op wedstrijdtempo. De test km-tjes verliepen verbazingwekkend soepel en ik leek klaar voor de strijd op zondag. Nu nog het laatste stukje in een lekker tempo naar huis lopen.

Schotse hooglander

Op mijn route lag een Schotse Hooglander. Prachtige dieren, die geen vlieg kwaad doen, maar ook zeker niet opzij gaan. Dus ik wijk uit en stap in kuiltje waarbij mijn enkel dubbelklapt. Au! Even op m’n tanden bijten en rustig doorlopen helpt meestal wel. Nu niet echt. Ik loop nog wel door naar huis, maar de pijn houdt aan.

IJs erop

Thuis ijs erop en m’n enkel langzaam dik zien worden. Helaas geen Laan van Meerdervoort dit jaar. Nu de komende dagen regelmatig koelen en wel bewegen, maar niet hardlopen. Zo snel mogelijk herstellen om in Nijmegen weer fit aan de start te staan.

Volgend jaar maar weer proberen bij de Laan van Meerdervoort Loop 2017?

 

Foto: Laan van Meerdervoort Loop 2014, gemaakt door Marjolein van Baarle.

 

 

Eén gedachte over “Een ongelukkige relatie met de Laan van Meerdervoort Loop

  • 8 november 2016 om 06:18
    Permalink

    Hoeveel pech kan je hebben, gelukkig heb je nog even voor Nijmegen. Laat je niet verleiden om te snel weer te gaan lopen. Jeroer sterkte met je herstel!

Reacties zijn gesloten.