Boekrecensie: Hardlopen met Sherman

In Hardlopen met Sherman vertelt schrijver Christopher McDougall hoe hij de verwaarloosde Sherman opvangt en samen met hem gaat trainen voor het wereldkampioenschap burro racing. Het is een mooi verhaal over veel meer dan hardlopen met ezels.

Ik had er nog nooit van gehoord, maar burro racing – hardlopen met ezels – is dus een echte sport. Het jaarlijkse wereldkampioenschap wordt gehouden in de Amerikaanse staat Colorado en komt voort uit de mijnwerkerscultuur. Wanneer McDougall hoort dat het goed is om ezels een doel te geven, besluit hij om zich met zijn pas geadopteerde en zwaar verwaarloosde Sherman te gaan voorbereiden op dit WK.

Vergroeide hoeven

In het boek leef je mee met de transformatie van Sherman van zieke, bang ezel met verschrikkelijk vergroeide hoeven, naar een fit beest dat er plezier in heeft om kilometers hard te lopen. Ondertussen schrijft McDougall ook over zijn Amish buren, andere karakteristieke burro-lopers en de speciale band tussen mens en dier. De voorbereiding op het WK is zo een mooie aanleiding voor de schrijver om je mee te nemen in de bijzondere ontmoetingen die hij heeft en verhalen die hij hoort.

Over Hardlopen met Sherman

Christopher McDougall is de schrijver van mijn favoriete hardloopboek ‘De geboren renner’. Reden genoeg om ook Hardlopen met Sherman te lezen. Dit boek heeft me niet veel geleerd over hardlopen, maar het was een plezier om te lezen en het inspireert om zelf te sporten en op avontuur te gaan.

Video burro racing

Deze video geeft je een goede indruk van het WK burro racing in Colorado.