Lopen met verhuisbenen in Maasdijk

Met een verhuizing in de benen loop ik vandaag een 5 km wedstrijd in Maasdijk. Vorig jaar werd ik hier eerste en ben benieuwd of dat vandaag weer lukt.

‘In welke doos zit m’n wedstrijdshirt?’. Een week geleden zijn we in het nieuwe huis getrokken en het is nog zoeken naar alle spullen. Het zorgt ervoor dat ik te laat in m’n auto stap om naar Maasdijk te rijden. Het blijkt tekenend voor hoe de wedstrijd zal gaan.

Gehaaste warming up

De verhuizing zelf ging soepel en snel, maar het klussen in huis en het regelen van alles wat erbij komt kijken kost best veel energie. Toch wil ik vandaag graag in Maasdijk lopen. Vorig jaar was het echt een leuke wedstrijd, met een goed resultaat en daar heb ik nu wel weer zin in.

45 minuten voor de start parkeer ik m’n auto. Ik ben graag ruim van tevoren aanwezig, maar vandaag loop ik achter de feiten aan. Ik haal m’n startnummer op, kleed me snel om en doe veel te gehaast m’n warming up.

Wedstrijdbenen

Bij de start is het druk. Veel lopers hebben deze eerste koele dag na de hittegolf uitgekozen om een wedstrijd te lopen. Als het startschot klinkt schieten een paar hele snelle 10 km lopers direct weg. Ze worden gevolgd door andere ambitieuze deelnemers en pas dan kom ik. M’n wedstrijdbenen zitten blijkbaar nog in een verhuisdoos, want snelheid is ver te zoeken.

Ik loop nu in zesde positie voor de 5 km wedstrijd. Voor me zie ik twee lopers waar ik normaal gesproken voor zit. Eerst die maar eens inhalen. Net voorbij km 2 heb ik de eerste te pakken. Op naar de volgende! Iets verder ga ik ook die voorbij en ik versnel om hem direct af te schudden.

Op naar plek drie

Op naar plek drie! Daar loopt nu Sjoerd. Bij vorige wedstrijden kreeg hij het tussen km 3 en 4 moeilijk. Misschien dat dat vandaag ook weer gebeurt, zodat ik nog dichterbij kan komen. Dat lukt helaas niet. Sjoerd is vandaag goed in vorm en blijft buiten bereik.

Daar is de afslag naar de finish. Als vierde ga ik over de streep in 16:16.

Niet het resultaat waar ik op had gehoopt. Blijkbaar is een snelle 5 km lopen naast verhuizen, werken en trainen net iets te veel gevraagd. Nu maar goed herstellen en alle focus op de marathon in september!

Uitslagen Ruitenburg Run Maasdijk

Bekijk alle uitslagen van de Ruitenburg Run Maasdijk 2019.

Met dank aan Carry Wilmink voor de foto. Bekijk hier meer foto’s van de Ruitenburg Run Maasdijk 2019.