Mijn 10 favoriete hardloopwedstrijden van 2017

Het afgelopen jaar samengevat in 10 favoriete hardloopwedstrijden van 2017. Van lopen voor de vrede in Den Haag tot crossen in Denemarken.

1. Lopen in eigen stad is altijd leuk. Winnen in eigen stad is nog leuker! De Vredesloop ging dit jaar helemaal volgens plan en ik kwam als eerste over de streep op de prachtige nieuwe finishlocatie.

2. De week voor het NK Cross voelde ik me helemaal niet goed. Zonder grote verwachting toch maar naar het Amsterdamse bos gereden. En het ging top! Zilver individueel en met het team van HAAG Atletiek.

3. Ik ben geen fan van traplopen toch sta ik ieder jaar aan de start van de Puinduinrun. Een unieke loop met meer dan 1000 traptreden. Dit jaar pakte ik al vroeg in de wedstrijd een voorsprong en won ik voor de tweede keer op rij.

4. De 5 km van de Bradelierloop loop ik beheerst en vooral de tweede helft lekker hard. Ik win en doe goede zaken voor het Agium Runcircuit.

5. Omdat ik er 25 jaar heb gewoond voelt lopen in ’s-Gravenzande een beetje als een thuiswedstrijd. Toch lukte het ook dit jaar niet om de Rijk Zwaanloop te winnen. Het leverde wel een hele spannende strijd op en de eindwinst in het Runcircuit.

6. Helemaal leeg kom ik over de finish van de 5000 m bij het NK Masters in Gouda. Goed voor een bronzen medaille.

7. Na twee voorrondes deden we met de Masterploeg van HAAG Atletiek mee aan de competitiefinale. Tot het laatste onderdeel streden we om de winst en uiteindelijk ging het zilver mee naar Den Haag.

8. Ik ging naar Nijkerk om een PR te lopen en ondanks kou, hagel en wind lukte dat bij de Koude Polderloop!

9. Tactisch pakte ik het niet zo handig aan tijdens het NK 10 km bij Groet uit Schoorl Run, maar een mooie wedstrijd leverde het wel op.

10. Het EK Masters werd dit jaar gehouden in Aarhus Denemarken. Ik liep de 5.000 m en de cross en vooral die laatste was echt een leuke race.

 

Met dank aan trainer Dick Lam, sponsors Agium en Run2Day Den Haag, fysio Julien Hagen en m’n teamgenoten bij Agium Runners en HAAG Atletiek.

 

Wat waren jouw favoriete hardloopwedstrijden van 2017?
Vertel het in een reactie hieronder.